banner-aanhanger.jpg

Haal in één dag je rijbewijs categorie E!

In de praktijk blijkt dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andere aanhanger wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben. En hiervoor dus apart examen hebben gedaan. Bij rijschool Stuivenvolt kun je dit rijbewijs halen. Zelfs al in één dag  voor de personenauto.

Neemt u voor meer informatie, de mogelijkheden en tarieven contact met ons op.

Indien u het contactformulier invult ontvangt u de prijslijst per mail.


Personenauto

Als je met een aanhangwagen of caravan gaat rijden die samen meer dan 3500kg wegen, dan moet je in het bezit zijn van een rijbewijs categorie E. Dit is een toevoeging op het rijbewijs categorie B.

Een theorie examen voor dit rijbewijs is niet nodig. Wij geven les met een middenas aanhangwagen getrokken door een Volkswagen Transporter. Het is mogelijk om dit in slechts één dag te doen!

Vrachtwagen

Indien je na het behalen van het rijbewijs categorie C met een aanhangwagen of oplegger gaat rijden, heb je een rijbewijs categorie E nodig. Dit is een toevoeging op het rijbewijs categorie C.

Een theorie examen voor dit rijbewijs is niet nodig. Als je dit examen binnen drie 3 jaar doet na de medische keuring voor uw rijbewijs categorie C, dan hoef je niet opnieuw gekeurd te worden. De medische keuring (indien nodig) vindt plaats door een ARBO-arts. Wij geven les in een SCANIA R380 HI LINE 380 pk met een middenas aanhangwagen.