banner-vrachtwagen.jpg

De koning van de weg.

Als je in een auto rijdt waarvan het eigen gewicht plus het laadvermogen meer dan 3500kg bedraagt, dan heb je rijbewijs categorie C nodig. Om les te mogen nemen in een vrachwagen moet je eerst in het bezit zijn van een rijbewijs categorie B.

Om praktijkexamen te mogen doen, moet je in het bezit zijn van de onderdelen techniek/verkeer en administratie. Ook is een medische keuring door een ARBO-arts nodig. Praktijlessen worden gegeven in een SCANIA R380 HI LINE Euro 5 380 pk. Neemt u voor meer informatie en tarieven contact met ons op.

Voor het theorie gedeelte kunt een cursus volgen compl. met boeken en examens maar er is ook een zelfstudie pakket dat bestaat uit boeken examens en 30 uur intenet begeleiding waarmee u uiteraard een stuk voordeliger uit bent.

 

 


Wanneer heeft u vakbekwaamheid code 95 nodig?

Als u het vrachtwagen rijbewijs wilt halen voor het besturen van een camper of een van de voertuigen waarvoor u ontheffing heeft en geen goederen gaat vervoeren heeft u nodig:

RV1 = techniek / verkeer  van de 50 vragen moet u er 40 goed hebben.

R2C = administratie van de 40 vragen moet u er 32 goed hebben.  

Als u goederen gaat vervoeren code 95 op uw rijbewijs heeft u nodig:

RV1 = techniek / verkeer  van de 50 vragen moet u er 40 goed hebben.

V2C = administratie  van de 50 vragen moet u er 40 goed hebben.

V3 = case studies  3 x 15 vragen moet u er 33 goed hebben. 

Dan moet u hierbij nog de toets besloten terrein en de praktische toets doen.

 

 

CURSUS

Vakbekwaamheid: techniek en verkeer

Het onderdeel techniek en verkeer wordt gegeven op 8 lesavonden van 2,5 uur. Het examen is schriftelijk en bestaat uit 50 vragen waarvan u er 40 goed moet hebben. De examentijd is 75 minuten en vindt aansluitend plaats op de cursus. 

Zelfstudie via internet is ook mogelijk.

De geldigheidsduur van dit onderdeel is 2 jaar en mag al worden gedaan vanaf 17 jaar.

Vakbekwaamheid: administratie

Het onderdeel administratie wordt gegeven op 5 lesavonden van 2,5 uur. Het examen is schriftelijk en bestaat uit 40 of 50 vragen waarvan je er 32 of 40 goed moet hebben. De examentijd is 75 minuten en vindt aansluitend plaats op de cursus. 

De geldigheidsduur van dit onderdeel is 2 jaar en mag al worden gedaan vanaf 17 jaar.